Skip to main content

Bob van de Burgt surft tegen de tijd in voor kinderen met en spierziekte 

Professioneel windsurfer Bob van de Burgt (22) is een epische fondsenwervingsactie gestart om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Spieren voor Spieren. Deze zomer zal hij een non-stop tocht surfen van Scheveningen naar Lowestoft in Engeland én terug. Een nog nooit eerder vertoonde prestatie.

Dat ‘goed doen’ de normaalste zaak van de wereld is, is voor Bob een vanzelfsprekendheid. En dus zet hij graag zijn spieren in om kinderen met een spierziekte te helpen. In de voorbereiding op zijn tocht maakte Bob kennis met Lucas (10) die lijdt aan de spierziekte Duchenne. “Een spierziekte voelt vooral heel oneerlijk”, zegt Bob, “voor kinderen zoals Lucas gaat de tijd vooral áchteruit.” 

Een gevecht tegen de tijd en de elementen 

Bob en zijn team ontwikkelden de thematiek ‘tijdwinst’. Hiermee wordt benadrukt dat kinderen met een spierziekte dagelijks tegen de tijd vechten. Hun spieren worden steeds zwakker en zullen uiteindelijk niet meer functioneren. Bob’s tocht is dan ook een symbolische manier om zoveel mogelijk tijd te winnen, door dwars door de tijdzone heen te surfen op één van de ruigste stukken zee ter wereld. De fondsenwervingsactie wordt ondersteund door een aantal films en verschillende samenwerkingen met bekende sporters om de zichtbaarheid van de actie te vergroten.

Meer onderzoek. Meer tijd voor kinderen met een spierziekte 

Stichting Spieren voor Spieren ondersteunt deze actie. Het geld dat wordt opgehaald stelt hen in staat om onderzoek, diagnose en behandeling te versnellen. En dat is van levensbelang voor de meer dan 20.000 kinderen in Nederland die leven met een spierziekte. De missie van de stichting is om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Help mee en steun Spieren voor Spieren

Er zijn veel mogelijkheden om je als bedrijf, merk of influencer aan deze unieke en maatschappelijk betrokken actie te verbinden, of mee te helpen met jouw persoonlijke donatie. Naast financiële bijdragen is er ook behoefte aan praktische ondersteuning en promotionele hulp om deze tocht mogelijk te maken.

Groeiend supportteam

Het supportteam dat zich vrijwillig inzet om zoveel mogelijk wind in de zeilen van deze actie te krijgen blijft groeien. Wat begon als een trio met Bob en mede-initiatiefnemers Michel van Vuuren (eigenaar van Hetverkoopspel.nl) en Geoffry Helmer (eigenaar van Meant2B), is inmiddels uitgebreid met projectmanager Ingeborg Brøndsted, reclamebureau True Ideas, UHU Productions, IdeeLab en een aanvullende groep professionals en enthousiastelingen die deze actie steunen.

Voor meer informatie of samenwerkingen kun je contact opnemen met Ingeborg Brøndsted via ingeborg@surfenvoorspieren.nl of +31 65 17 11 038.

www.surfenvoorspieren.nl